maandag 23 mei 2011

Slecht rapport...

Leden van de onderwijsbond AOb zijn slecht te spreken over het beleid CDA- minister Marja van Bijsterveldt van Onderwijs.



Zij geven haar het rapportcijfer 4. Niet eerder kreeg een onderwijsminister zo'n laag cijfer. Dat meldde de bond maandag op basis van een enquête die de vakbond hield onder zijn leden.
De overgrote meerderheid denkt dat het onderwijs beter kan. Maar over de maatregelen die de minister wil nemen om dat voor elkaar te krijgen, zijn zij ontevreden.
Daarbij vindt driekwart van de ondervraagden dat zij te veel tegelijk wil. Samen met de bezuinigingsopdracht die aan de plannen kleeft, zorgt dat voor het lage rapportcijfer, aldus AOb.

Voorgangers van Van Bijsterveldt mochten zich ook al niet verheugen in hoge rapportcijfers van de AOb-leden. Zo scoorde de vorige onderwijsminister, de PvdA'er Ronald Plasterk, een 4,8.  Van de bijna vijfduizend ondervraagden vulden ruim 3800 de complete vragenlijst in. Het ging in hoofdzaak om leraren (80 procent). Van de deelnemers kwam 46 procent uit het basisonderwijs, 35 procent uit het voortgezet onderwijs en de overigen uit het beroepsonderwijs, volwasseneducatie en het hbo.

Wij, van het Platform Verontruste Ouders vinden zelfs een 4 nog veel te hoog!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten